Justisminister Tor Mikkel Wara er fornøyd med dagens offentlige tilgang til rettskildene. Foto: First House

Tor Mikkel Wara blir ny justisminister: - Et overraskende og spennende valg

Tidligere Frp-statssekretær og nåværende Kluge-advokat, Ove Vanebo, er positivt overrasket over valget av ny justisminister, men tror han får en utfordring som ny statsråd uten detaljkunnskaper om justissektoren.

Flere medier skriver i dag at First-partner Tor Mikkel Wara blir Norges nye justisminister. Wara har stått utenfor politikken de siste årene, men har samtidig et nært forhold til dagens Frp-leder Siv Jensen.

- I likhet med de fleste andre som følger med på norsk politikk, vil jeg tro, er jeg overrasket – på en positiv måte. Det er et spennende og interessant valg. Jeg kjenner Tor Mikkel fra en rekke ulike sammenhenger, og synes han er en svært dyktig strateg og kommunikator. Han har både politisk teft og gode analytiske evner, som vil komme godt med, påpeker tidligere stattssekretær Ove Vanebo overfor Advokatbladet.

Vanebo var selv en kandidat mange ønsket som ny justisminister.

- Er du skuffet over at det ikke du ble valgt?

- Nei, overhodet ikke, sier Vanebo.

- Hva blir Waras største utfordring?

- Den største utfordringen blir trolig at han ikke har detaljkunnskap om justissektoren. Det er påkrevd, iallfall på litt sikt, hvis han vil følge opp alt på en best mulig måte. Dette er imidlertid en utfordring de fleste politikere vil ha når de får den rollen, sier Vanebo.

Fra februar til desember 2016 var han selv statssekretær i Justisdepartementet.

- Det er naturligvis vanskelig å vite hvordan det går, ettersom han har vært ute av politikken i mange år, og vi vet lite om hans prioriteringer. Han har likevel gode forutsetninger for å lykkes, og jeg ønsker ham lykke til, understreker Vanebo.

Det er ventet at Tor Mikkel Wara blir presentert på en pressekonferanse kl. 1600 onsdag ettermiddag.

På Twitter har flere journalister, samfunnstopper og politikere ytret seg positivt om Wara, samtidig som andre er skeptiske til at Regjeringen tar inn en ny statsråd fra kommunikasjonsbransjen:

 

https://twitter.com/martineaurdal/status/981431876509491202

https://twitter.com/StenRHelland/status/981465422972284928

https://twitter.com/andokl/status/981452408856481792

https://twitter.com/sigvei/status/981454032735784960

https://twitter.com/AkselSterri/status/981443220172410880

Advokat Ove Vanebo, tidligere Fpu-leder og statssekretær, var i likhet med vår kommende justisminister Tor Mikkel Wara kjent som en av de mer liberale i Frp. Arkivfoto: Geir Egil Skog
Powered by Labrador CMS