- Det er stygt å si det, men jus-studentene ligger veldig langt bak konkurrentene sine, og det kommer til å bli en utfordring for advokatbransjen også, advarer PwC-toppen Baard Ivar Koppang.

- Kan ikke lenger komme ut av jusstudiet som digitale analfabeter!

- Det er stygt å si det, men jus-studentene ligger veldig langt bak, mener PwC-partner Baard Ivar Koppang.

- Jeg har observert at jus-studentene som kommer inn har veldig lite digitale ferdigheter i forhold til konkurrentene sine, påpekte PwC-partner Baard Ivar Koppang, som er leder av firmaets Stavanger-kontor under et seminar om fremtidens jus-utdanning på Stratos i Oslo.

Fremtidens utdanning

Bakgrunnen for seminaret var at Advokatforeningen mener det er på plass å stille spørsmål om jus-utdannelsen egentlig tilfredsstiller bransjens behov eller om det er behov for endring. I seminaret ble det diskutert rundt hva som skal til for å bli en god advokat, særlig etter Advokatlovutvalgets forslag om mer teoretisk jus-utdannelse. Et annet tema var hvor vidt jurister har god nok digital kompetanse til å møte klientenes behov.

- Å kunne jobbe tverrfaglig med andre på våre områder krever en helt annet digitalkompetanse enn det vi ser jus-studentene har fått gjennom sitt masterstudium, mente Koppang.

Koppang presiserte at påstandene ikke er basert på akademisk bakgrunn, men erfaringer gjort av ham selv og andre i PwC-systemet.

Fått med deg denne?: De færreste jurister har pedagogiske evner

- Må integreres

- Poenget mitt er ikke at universitetet skal erstatte juridiske fag med it-fag, men de må integrere dem i den digitale hverdagen, så de som kommer ut er vant til å jobbe mer digitalt enn kun med Word og litt Lovdata. Vi kan ikke lenger ha jus-studenter som kommer ut av studiet som digitale analfabeter, sa Koppang.

- Utfordringen vår ligger i å forstå mulighetene, og se hvilke behov dette skaper hos klientene, tilla han.

Powered by Labrador CMS