- Nå må vi bare få rekruttert noen flere frivillige, så er vi klare for oppstart på nyåret, sier en entusiastisk Marianne Vium Olesen (t.h.). Også Mirell Kirchner, leder i Satellitt Arendal (t.v.) og generalsekretær Hans Christian Lillehagen i Extrastiftelsen var tilstede under overrekkelsen. Foto: Extrastiftelsen

- Dette har alt å si

Nye midler sikrer gratis advokathjelp i sørlandsby.

Fredag 20. november kom Extrastiftelsen på overraskelsesbesøk til Gatejuristen i Kristiansand. Og stiftelsen, med generalsekretær Hans Christian Lillehagen i spissen, hadde med seg en særdeles gledelig gave: 130.000 kroner, som vil sikre Gatejuristen mulighet til å tilby advokattjenester til dem som trenger det mest i Arendal.

- Siden i våres har vi hatt et prøveprosjekt i Arendal. Vi har sett på muligheten for å videreføre dette, og søkte derfor om midler fra Extrastiftelsen. Det har vært et kjempebehov for vår tjeneste. Disse pengene gjør at vi kan starte opp en satellitt fra 2016 og drifte den i om lag et år, påpeker leder av Gatejuristen i Kristiansand, Marianne Vium Olesen til Advokatbladet.no.

En satellitt innebærer at man starter et saksmottak cirka en gang i uken med lokale frivillige. Det hele vil bli administrert fra hovedkontoret i Kristiansand.

- At vi fikk disse pengene nå og kan fortsette prosjektet har alt å si! Prøveprosjektet er blitt utrolig godt tatt imot i Arendal, både av hjelpeapparatet og klientene. De fleste av brukerne våre har tunge rusproblemer, og da er det ikke sånn at de tar bussen til Kristiansand for å oppsøke oss der. Derfor er det veldig viktig å nå brukerne der de er, ikke ved å sitte på kontoret å vente, understreker Olesen.

Generalsekretær Hans Christian Lillehagen i Extrastiftelsen understreker at små midler fra ExtraStiftelsen utløser mye frivillighet for mange trengende, og at dette vil gi mange som trenger det viktig juridisk bistand.

- ExtraStiftelsen har bidratt til å bygge Gatejuristens aktiviteter i mange norske byer. At vi nå også støtter Satelitten i Arendal er naturlig ettersom vi støtter en modell vi vet fungerer. Vi ser fram til å følge prosjektet videre, påpeker Lillehagen.

Marianne Vium Olesen er takknemlig for all hjelp fra gode kolleger.

- Vi er utrolig glade for støtten vi har fått fra Gatejuristen Oslo, Gatejuristnettverket og fra Advokatforeningen som alltid snakker varmt om Gatejuristen.

Nå oppfordrer hun advokater i Arendal-området til å kontakte med Gatejuristen for å bli med som frivillige på prosjektet.

 

 

 

Powered by Labrador CMS