Hans Røsjorde i justisdepartementet takket Arne Willy Dahl for 26 års arbeid for forsvaret.

Takket av etter 26 års tjeneste

Helt siden 1988 har Arne Willy Dahl vært generaladvokat. I mai ble han takket av.

I 1991 var Arne Willy Dahl med på å danne Norsk militærjuridisk forening, og siden da har foreningen arrangert et militærjuridisk foredrag i måneden. Da Arne Willy Dahl skulle takkes av, ble det gjort med et foredrag han selv holdt. Samt taler og gaver, selvsagt.

– Arne Willy Dahl var primus motor for foreningen, og som leder skapte han et militærjuridisk miljø i Norge, sa lederen av Norsk militærjuridisk forening, og ga Arne Willy Dahl foreningens første æresmedlemskap.

– Dette er et veldig krevende og spesielt virkefelt, og Arne Willy har oppnådd mye også internasjonalt. På en imponerende måte har han taklet de utfordringene som har lagt i det å ha norske soldater ute, sa Hans Røsjorde som hilste fra Justisdepartementet.

– Skal jeg trekke frem en sak der vi har hatt et spesielt godt samarbeid, så vil jeg trekke frem Skah-saken. Her mener jeg vi kom frem til en veldig god løsning, sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

– Generaladvokaten og Riksadvokaten var i sin tid samlokalisert, og da fikk vi særdeles stor nytte av din kompetanse. Du har uvanlige kunnskaper i skillelinjer strafferett/militærrett. Sammen kom vi et langt steg mot å håndtere komplekse saker med utlendinger uten sikker identitet og bakgrunn, sa riksadvokat Tor-Aksel Bush. Bush håpet på at riksadvokatembetet også fremover kan trekke veksler på Arne Willy Dahl i forhold til enkeltsaker og utredninger også fremover.

Det er ikke klart hvem som skal ta over for den profilerte generaladvokaten. Stillingen lyses nå ut.       

Hans Røsjorde i justisdepartementet takket Arne Willy Dahl for 26 års arbeid for forsvaret.
Powered by Labrador CMS