Vafler for rettssikkerheten

Når det er festival rett utenfor kontordøren – hva er da mer naturlig enn å gå ut i solskinnet og steke vafler?

Advokatfirma Helliesen Kvernberg ligger idyllisk til på Strandkaien i Stavanger. Men når en kvart million besøkende kommer på Gladmat-festival hver sommer, blir den idylliske beliggenheten bortgjemt bak store telt, grillende kokker og øldrikkende siddiser.

Låner bort parkering

– Vi har jo fått med oss det som skjer helt fra de begynte å rigge opp. Og så får de bruke halve parkeringsplassen vår til å sette opp festival, smiler Marita Hagen og Hanne Aarhus Kvernberg. De har fått på seg godværsantrekket og disker opp med vafler.

«Gratis vafler for rettssikkerheten,» står det på lappen der de tre har tatt oppstilling. Innenfor en åpen dør skimtes bokhyllene med typisk advokatfirma-innhold, som står i en viss kontrast til sommerglade matelskere på utsiden.

Gratis rådgivning

Mens Advokatbladet snakker med dem, vanker det vafler til både en gruppe bekjente og en «Folk er folk»-selger. Men samtidig deler kollega Lena Østerhus ut løpesedler med invitasjon til gratis konsultasjon.

– Vi gir tre timer gratis juridisk rådgivning, og deler ut skriv om det. Bare i løpet av et par timer har vi hatt flere som har kommet med spørsmål. Vi har også hatt noen her som har kommet for å få råd og ikke engang har villet ha vafler, forteller Hanne Aarhus Kvernberg.

Advokatfullmektigene Hanne Aarhus Kvernberg og Marita Hagen fristet Gladmat-festivalgjengerne med gratis vafler.

Powered by Labrador CMS